Kunnon aamupalapannarit amerikan tyyliin ovat kieltämätät herkullisia, mutta eivät välttämättä terveellisin vaihtoehto startata päivä. Testaa tämä gluteeniton pannariresepti, joja sopii myös ketogeeniseen- ja paleodieettiin, sillä se sisältää erittäin vähän hiilareita.
Vähähiilyhydraattinen tai gluteeniton pannari ei ole helppo valmistaa. Jos olet koskaan kokeillut, tiedät että kuohkean lettutaikinan loihtiminen ilman vehnäjauhoja ei ole mikään helppo nakki.
Tässä reseptissä venhäjauhot on korvattu yhdistämällä mantelijauhot ja kookosjauho sopivassa suhteessa. Näin saadaan aikaan todella kuohkea ja hieman makeahko taikina, jolla päästään todella lähelle itse aitoa pannaria.
Selvästi parempaa kuin yhteen korvaavaan jauhoon perustuvat reseptit joita varmasti oletkin jo kokeillut.
Gluteeniton pannari vain muutamalla raaka-aineella
Parasta tässä reseptissä on se, että ne sopivat sekä keliaakikoille tai muuten gluteenia vältteleville, sekä ketogeeniseen ja paleo ruokavalioon.
Mutta mikä parasta, tässä ei tarvitse montaa monimutkaista raaka-ainetta, vaan koostumus on lähes yhtä helppo kuin perinteisessä lettu- taii pannaritaikinassa.
Kaikki raaka-aineet löytyvät luultavasti jo kaapistasi jos nouduatat joitakin edellämainuttuja ruokavalioita.
Taikinan valmistukseen ei mene kuin muutamia minuutteja ja vaatii yksinkertaisesti ainesten vispaamisen yhteen.
Sitten vain paistamista normaaliin tapaan, lämmität hyvin öljutun pannun ja paistat minuutin tai pari mollemmilta puolilta. Tästä helpompaa aamiaista tai brunssia saa hakea!
Pannareiden säilöminen
Reseptista syntyy kohtalaisen tuhti kasa pannareita. Määrä on täydellinen lapsipeheelle tai pienelle kaveriporukalle, mutta voit myös säästää ylimääräiset evääksi tai pakastaa ne.
Kun pannarit ovat jäähtyneet, ne voi vallan mainiosti pakastaa ja sulattaa myöhemmin nopeaksi aamupalaksi, tai ottaa vaikka mukaan töihin evääksi.
Jos haluat valmistaa pienemmän määrän, voit helposti puolittaa taikinan. Käyttämätön taikina säilyy myös jääkaapissa muutaman päivän jos haluat paistaa liisää myöhemmin.
Täytteitä pannareille
Nyt on gluteenittomat pannukakut on paistettu, mutta mitä päälle? Voita, pähkinöitä, marjoja, kermaa, hunajaa? Mikä on sinun suosikkisi?
Terveellista pannaripohjaa ei kannata pilata heittämällä päälle sokeria, hilloa tai muuta epäterveellistä. Itse tykkään laittaa päälle marjoja, koska niistä saa tärkeitä antioksidantteja ja vitamiineja. Mustikat, vadelmat, mansikat, hillat, karhunvakutat you name it! Myös kotimainen hunaja maistuu sellaisenaan pannarin päällä kohtuudella.
Jos aijot ottaa pannareita evääksi, kannattaa kokeilla lisätä lisukkeet suoraan taikinaan. Kokeile vaikka kaakao nibsejä, marjoja tai murskattuja pähkinöitä.
Vispaa kaikki ainesosat yhteen kulhossa, kunnes ne ovat tasaisia ja lopputulos on tyypillisen lettutaikinan tapaan kuohkea ja juokseva.
Kuumenna öljy lettupannussa ja säädä liesi keskilämpöön. Kaada taikina sopivina annoksina kuumalle pannulle ympyröiksi. Kypsennä noin 1,5-2 minuuttia kunnes kuplat alkavat muodostua ja pohja näyttää rapealta. Käännä ja kypsennä vielä 1,5-2 minuuttia kunnes ruskistunut myös toiselta puolelta.
Tarjoile pannukakut mieleisesi täytteen kanssa.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Vispaa kaikki ainesosat yhteen kulhossa, kunnes ne ovat tasaisia ja lopputulos on tyypillisen lettutaikinan tapaan kuohkea ja juokseva.
Kuumenna öljy lettupannussa ja säädä liesi keskilämpöön. Kaada taikina sopivina annoksina kuumalle pannulle ympyröiksi. Kypsennä noin 1,5-2 minuuttia kunnes kuplat alkavat muodostua ja pohja näyttää rapealta. Käännä ja kypsennä vielä 1,5-2 minuuttia kunnes ruskistunut myös toiselta puolelta.
Tarjoile pannukakut mieleisesi täytteen kanssa.