Herkulinen hitti joka maistuu kaikille ja sitä vamistat helposti isommallekin porukalle! Rapeat siivet helposti uunissa tai pihagrillissä. Kermaisen parsakaalin kera tämä on loistava viikonlopun illallinen.
Lämmitä uuni 200°C
Sekoita appelisiinin mehu ja raastettu kuori öljyn ja mausteiden kanssa pienessä kulhossa. Latia siivet muovipussiin ja kaada sekaan marinadi.
Sulje pussi ja ravistele, kunnes siivet ovat kastiikkeen peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 5 minuutiksi, mutta mielellään pidempään.
Asettele siivet voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperiin päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia kunnes siivet ovat kullanruskeita ja rapeita.
Siipien paistumista odotellessa, leikkaa parsakaali pieninä paloina varreista ja esikeitä suolavedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman.
Anna veden ja höyryn haihtua, sekoita loput ainekset ja tarjoile siipien kanssa.
Vaihtelua ruokaan saat korvaamalla parsakaalin kukkakaalilla tai ruusukaalilla. Kesällä siivet voi mainiosti myös grillata ulkona.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Lämmitä uuni 200°C
Sekoita appelisiinin mehu ja raastettu kuori öljyn ja mausteiden kanssa pienessä kulhossa. Latia siivet muovipussiin ja kaada sekaan marinadi.
Sulje pussi ja ravistele, kunnes siivet ovat kastiikkeen peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 5 minuutiksi, mutta mielellään pidempään.
Asettele siivet voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperiin päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia kunnes siivet ovat kullanruskeita ja rapeita.
Siipien paistumista odotellessa, leikkaa parsakaali pieninä paloina varreista ja esikeitä suolavedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman.
Anna veden ja höyryn haihtua, sekoita loput ainekset ja tarjoile siipien kanssa.
Vaihtelua ruokaan saat korvaamalla parsakaalin kukkakaalilla tai ruusukaalilla. Kesällä siivet voi mainiosti myös grillata ulkona.