Rapeat siivet ja kermainen parsakaali

Rapeita siipiä ja kermaista parsaa

Avatar photoKirjoittajaGood Life
RatingVaikeustasoHelppo

Herkulinen hitti joka maistuu kaikille ja sitä vamistat helposti isommallekin porukalle! Rapeat siivet helposti uunissa tai pihagrillissä. Kermaisen parsakaalin kera tämä on loistava viikonlopun illallinen.

JaaTwiittaaTallenna
Rapeat siivet ja kermainen parsakaali
Määrä4-kertainen
Valmisteluaika10 minsPaistoaika45 minsKokonaisaika1 hr 10 mins
Paistetut wingsit
 1,50 kg broilerin siipiä
 ½ appelsiini, mehu ja kuori
 60 ml oliiviöljyä
 2 tl hienonnettua iinkivääriä
 1 tl suolaa
 ¼ tl cayennepippuria
Kermainen parsakaali
 700 g parsakaalia
 225 ml majoneesia
 60 ml tuoretta tilliä
 Suolaa ja pippuria
1

Lämmitä uuni 200°C

2

Sekoita appelisiinin mehu ja raastettu kuori öljyn ja mausteiden kanssa pienessä kulhossa. Latia siivet muovipussiin ja kaada sekaan marinadi.

3

Sulje pussi ja ravistele, kunnes siivet ovat kastiikkeen peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 5 minuutiksi, mutta mielellään pidempään.

4

Asettele siivet voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperiin päälle.

5

Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia kunnes siivet ovat kullanruskeita ja rapeita.

6

Siipien paistumista odotellessa, leikkaa parsakaali pieninä paloina varreista ja esikeitä suolavedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman.

7

Anna veden ja höyryn haihtua, sekoita loput ainekset ja tarjoile siipien kanssa.

8

Vaihtelua ruokaan saat korvaamalla parsakaalin kukkakaalilla tai ruusukaalilla. Kesällä siivet voi mainiosti myös grillata ulkona.

Ainesosat

Paistetut wingsit
 1,50 kg broilerin siipiä
 ½ appelsiini, mehu ja kuori
 60 ml oliiviöljyä
 2 tl hienonnettua iinkivääriä
 1 tl suolaa
 ¼ tl cayennepippuria
Kermainen parsakaali
 700 g parsakaalia
 225 ml majoneesia
 60 ml tuoretta tilliä
 Suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1

Lämmitä uuni 200°C

2

Sekoita appelisiinin mehu ja raastettu kuori öljyn ja mausteiden kanssa pienessä kulhossa. Latia siivet muovipussiin ja kaada sekaan marinadi.

3

Sulje pussi ja ravistele, kunnes siivet ovat kastiikkeen peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 5 minuutiksi, mutta mielellään pidempään.

4

Asettele siivet voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperiin päälle.

5

Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia kunnes siivet ovat kullanruskeita ja rapeita.

6

Siipien paistumista odotellessa, leikkaa parsakaali pieninä paloina varreista ja esikeitä suolavedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman.

7

Anna veden ja höyryn haihtua, sekoita loput ainekset ja tarjoile siipien kanssa.

8

Vaihtelua ruokaan saat korvaamalla parsakaalin kukkakaalilla tai ruusukaalilla. Kesällä siivet voi mainiosti myös grillata ulkona.

Notes

Rapeita siipiä ja kermaista parsaa
3 2 votes
Article Rating
Tiilaa muistutukset
Muistuta minua
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Vinkkejä terveellisempään elämään

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi, saat käytännön vinkkejä ruokavalioon, hyvinvointiin ja liikuntaan suoraan sähköpostiisi.

Kiitos, ollaan yhteydessä!

Pin It on Pinterest

Share This

Kiitos kun luit 💚

Jaa tämä myös kavereillesi.